Prachtige fototentoonstelling!!

THE SPIRIT of LADAKH Een fototentoonstelling vanop het dak van de wereld, door het oog van PASCALE VANDEWALLE Verleden jaar won Pascale Vandewalle een prestigieuze National Geographic Photo Award. Dit jaar werd ze geselecteerd voor het Internationaal Fotofestival van Knokke, dat nog tot 1 juni plaatsvindt. Daarna verhuizen haar foto’s nog naar het KBC-gebouw ( boerentoren ) in Antwerpen en naar verchillende culturele centra in België. We contacteerden haar voor een tentoonstelling net voor haar vertrek naar LADAKH, één van de meest afgelegen gebieden in het noorden van India, op het dak van de wereld. De regio wordt o.a. begrensd door de Himalaya en het Tibetaanse hoogland, en werd pas in 1974 opengesteld voor het toerisme. Het is een zeer uitdagende bestemming, waar enkel ervaren reizigers, op zoek naar authenticiteit en ongerepte grandioze natuur, aan hun trekken komen. In Ladakh domineert de Tibetaanse cultuur het leven. De bevolking is hoofdzakelijk boeddhistisch. Pascale Vandewalle keerde terug met een pakkende serie foto’s. Van 2 – 27 juni is ze is dan ook te gast in de bibliotheek van Harelbeke, waar haar foto’s een schitterend reisverhaal vertellen. De vernissage van deze bijzondere tentoonstelling vindt plaats op donderdag 5 JUNI 2008 om 20u. – eilandstraat 2 – 8530 Harelbeke Het inleidend woord wordt verzorgd door FRANS BOENDERS, icoon van de Vlaamse journalistiek, 30 jaar de intellectueel van Radio 3 , talentvolle poëzieschrijver en befaamd kunstcriticus. Bovendien reisde hij ontelbare keren naar “het dak van de wereld, en is dus een groot Ladakh kenner. Pascale Vandewalle neemt u alvast graag even mee voor een reis rond de wereld via de photogallery op haar website

Auteur: pascale vandewalle
Email: pascale.vandewalle@gmail.com
Organisatie: bibliotheek Harelbeke –
Adres: korendreef 1
Plaats: 8790 waregem
Telefoon: 0479.60.71.10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s