Rookvrije bruine kroeg?

Vaneigens …

Sedert meer dan één jaar is den boulevard rookvrij! Oud nieuws, maar binnenkort weer heet van de naald.   Ok, wij zullen wel klanten verloren hebben. Het is waar dat ons groene parkterras talrijke bezoekers aantrekt. En misschien niet enkel voor het ” provence ” gevoel… . De illusie hoog gehouden, gezelligheid troef, graslicht by night…de verstokte roker kan onder de honderd-jarige bomen van de Groeningelaan met rode plaid op de schouder en opgetrokken knie de wereld verbeteren en ondertussen het suggestiebier van ’t vat degusteren. Zijn sigaretje dovend in het zandbakje op het teaktafeltje, geniet hij volop van blaffende buurhond en ekstergekweel. Maar ook de niet-roker verblijdt zich binnen de bruingerookte muren van de staminee met candle light tafel en krakende stoel.  De comptoir blijft gespekt van angstige discussies omtrent de stijgende levenstandaard en territoria indringers. Het geurloze sanitair van den boulevard wordt af en toe gestoord door een kouwelijke stamgast die persé windvrij zijn portie nicotine-teergehalte in het toilet kiepert. Ook zonder rook laait de temperatuur in den boulevard op tot boven de 22°.  Waar er rook is , is er vuur. De stompkaars flikkert stille voort…

Roken is gezellig? Tsja… hoe komt het dan dat iedereen de mond vol heeft van : ik wil stoppen niet meer roken!! 

Vandaag een artikeltje in de Knack gelezen:  stoppen met roken is besmettelijk… Zou de roker binnenkort behoren tot een uitstervend ras?

3 gedachten over “Rookvrije bruine kroeg?”

 1. Beste Tine en José,

  Goeie tekst..
  Sedert gisterenavond gestopt met roken. Wat eigenlijk over een jaar nog bleef bij een paar sigaartjes en een avondpijp, was nu de laatste tijd uitgelopen op 20 sigaretten/dag + 2 sigaren en daarbovenop nog eens 3 pijpvullingen…
  Het kwam TE veel en ik besloot er gisterenavond mee te kappen.Het wordt moeilijk, maar ik denk dat ik het volhoud..
  Duim in ieder geval met mij.

  Groetjes en tot binnenkort.

  Marc.

 2. a dag ma, in alle stijl : ik vind je website wel goed maar die knipperende vakjes wat minder. Voor de rest is uw blog geslaagd . Veel uitleg van dat rookverbod . Ook je gezellig terras dat ik graag help open zetten . Groetjes van jelle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s