Treinavontuur van een stamgast!

Een attente lezer van de boulevardpers stuurde mij zijn verhaal door. Bedankt mijnheer De Schrijver uit Heule! Hier komt je verhaal:


fotografie “ beeldig” ( station in Namen )

Het stond in de krant, met een bon erbij voor gratis toegang tot de spellenbeurs. En wij als ouders van spellenminnende kinders en kleinkinders altijd belust op een nieuwigheid … Als je toch als senioren voor een habbekras van 3 euro in Belgie van de ene naar de andere stad kan, en daarenboven “de trein is altijd een beetje reizen” indachtig, trokken we op een vrijdag, als andere mensen nog moeten werken, en wij tijd zat, erop uit naar Groot Bijgaarden waar de bewuste beurs plaats vond. Zoals steeds zijn we er op uit om zo weinig mogelijk ambras te hebben met voedsel zoeken, de pistoleetjes gereed gemaakt, in de rugzak gestopt en na 9 uur naar het station. Plaats genoeg, de pendelaars zitten al dan niet te zweten achter hun bureau en te denken aan morgen wat ze zullen doen in ’t weekend. Wij niet natuurlijk, wij vullen nog eens vlug het kruiswoordraadsel in dat we vinden in een achtergelaten “Metro” gazetje.

 We naderen Dendermonde, buiten ziet het er goed uit, wij hebben geen paraplu mee want het weer was en blijft goed volgens Frank. Plots voelen wij dat de trein geen trek meer heeft om verder te rijden, wat gebeurt er nu? Als reiziger heb je inzicht noch inspraak in het al of niet voortbewegen van een trein. Een tiental minuten later bolt hij terug, misschien ergens een sein dat de attente treinbestuurder opgemerkt heeft, maar nee, in het eerstvolgende station blijft hij staan en worden we ingelicht. De bovenleiding heeft het begeven, de trein kan niet verder. Wat verwarring stichtende spoorbeambten trachten ons duidelijk te maken dat er een vervangbus ingezet wordt voor de onfortuinlijke reizigers.

In een bus gepropt vervolgen we onze reis. Waarheen? Dat is andere koek, we zien wel. Plots, na een kwartiertje rijden: file!!! Stapvoets rolt de bus door de straten, gezellig is anders. In de verte horen wij sirenes naderen, tussen al die drukte komen brandweerwagens met loeiende sirenes ons voorbijrijden, er is ergens een brand langs de baan, we zien de rook, ondertussen tikt de klok rustig verder, het is nu al over 12, pistoleetjes opeten gaat zo maar niet in die volle bus. Gemor alom, sommigen stappen uit, wij natuurlijk niet, wij moeten naar de spellenbeurs, en we zitten in een voor ons totaal onbekende streek. Na een uurtje komt er dan toch wat vaart in de file en we rijden tot aan een station. Een prachtig stationnetje van Jette, wat het uiterlijk betreft. Maar daar zijn we vet mee …. Na lang wachten komt er een trein aan die ons uiteidelijk naar Groot-Bijgaarden zou brengen. Nu hebben we tijd en plaats om onze honger te stillen. Ondertussen werd het 16 uur, de beurs sluit om 17u30. UIteindelijk rijden we verder door naar Brussel Zuid en nemen de trein terug naar Kortrijk. En dat alles in die tijd voor slechts 3 Euro. Met de trein is het altijd een beetje reizen. We zijn de zondag daarop naar de spellenbeurs geweest met de auto, zonder problemen want op zondag geen file !!!

Auteur: Een van mijn oudste stamgasten: mijnheer Eugeen de Schrijver (80) uit Heule. Bedankt !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s