Parkjazz zoekt taarten!

fotografie beeldig   : Stadhuis Kortrijk.

Parkjazz !! Zondag 6 juli in het begijnhofpark te Kortrijk !!

De organisatoren van parkjazz vergaderden vandaag in onze veranda aan de grote tafel. Parkjazz is een openluchtfestival dat georganiseerd wordt als Jazz Middelheim niet doorgaat. Kortrijk mag terecht fier zijn op dit tweejaarlijks gebeuren. Een bruisend team zit achter de coulissen. De vele vrijwillige medewerkers zorgen voor een perfect verloop. Voor zover ik kon opvangen wordt dit gebeuren tot in de puntjes voorbereid. Zowel artisten als publiek mogen dit jaar weer rekenen op uitstekende podia, kinderopvang, lekkere hapjes en drankjes. De vele backstage faciliteiten laten niks aan het toeval over. Jean Blaute presenteert dit jaar het jazz festival.

En terwijl de vergadering van parkjazz binnen verder ging, zorgde de zwoele zomeravond in den boulevard voor “koekenbak” op het terras. Deze laatste uitdrukking komt van onze ober ( Michaël ) . Hij had zeker drie Grolsch doekjes nodig om zijn zweet op te vangen. De baron in de bomen met dienblad en witte flodderbroek: Michaël entertainde onze stamgasten op het parkterras van den boulevard. Onder de 110- jarige plataan ( oudste boom van Kortrijk ) werd het geduld van de terrasjesbezoeker vanavond beloond met heerlijke tapa’s en streekbier van ’t vat.  Maar de ijsblokjes waanden zich te min om cool te blijven: José is een echte tegenstander van ijsblokjes en weigert een ijsmachine! Ijsblokken zijn energieverspilling,  vindt de kroegbaas van den Boulevard.

En voor ik het vergeet: Wie goed taarten kan bakken: mail naar info@parkjazz.be en stel je kandidatuur. Wie weet wordt jouw taart opgesmuld door Jean Blaute, Ben Allison, Bert Joris, Zim nqgawana…

2 gedachten over “Parkjazz zoekt taarten!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s