Uit het familiealbum van den boulevard

fotografie: beeldig

Zaterdagmiddag, twee zonen van den boulevard komen ’s middags mossels met friet eten. Met een tas koffie en een slaapkop staan José en ik frieten te snijden in de keuken. Ondertussen speelt zich op het achterterrasje een hedendaags tafereel af : Tristan en Jelle roken hun sigaretje op de rokersbank buiten.

Omdat wij beloofd hebben aan de stad om achteraan geen terrasuitbating te plaatsen, om de nachtrust van de flatbewoners in de groeningelaan niet te storen,  wilden wij er natuurlijk ook geen rokersruimte van maken. Maar buiten de openingsuren roken de jongste en de oudste van de vier zonen er natuurlijk wel. ( de andere twee roken voorlopig niet meer ) Gelukkig zijn er meer en meer jongeren die zelfs in hun eigen huis niet meer binnen roken. En nog beter is dat statistieken tonen dat dertigers meer en meer stoppen met roken. Moest je enkele jaren geleden vragen om liever niet te roken in de huiskamer, werd je bekeken als iets a-sociaals of zelfs egoïstisch. Vandaag zijn de rollen omgekeerd.

De huispaparaza werd de toelating gegeven om de rokers te fotograferen. Ik wacht op hun commentaar bij het lezen van de boulevard pers:)

One thought on “Uit het familiealbum van den boulevard”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s