Sinterklaas schenkt grote pak sigaretten

face-book-2

Mijn ochtendritueel start ik altijd met een wandeling naar de krantenkiosk om de hoek. Dit gezond moment wordt gewoonlijk voorafgegaan door een vervelende klus: mijn karton- en papierberg aanvullen met het overgrote deel van de post die vriendelijk door de postmadamme in de gang gedeponeerd werd. Ik kan haar echter nooit een kop koffie aanbieden, ik ben een nachtbraker om den brode en zie haar dus nooit. ( Ik weet dat het een dame is, mijn buurvrouw staat er soms heel luid tegen te tateren en dan word ik te vroeg wakker.) Maar nu even terug naar vorige week woensdag toen ik mijn voordeur opende en ik aangenaam verrast werd door een reuze pak sigaretten in het portaal. Nee, beste lezer van de boulevard pers, geen échte sigaretten vaneigens. Maar wel een paneel in de vorm van een oud pakje  boule nationale  !  Het tabaksmuseum had nog een oud pakje boule nationale in zijn verzameling. Ik kreeg de toelating om het te fotograferen. Een tip van een stamgast en veel brainstormende nachten later kwam het paneel van staminee den boulevard te voorschijn! Pinkandblue maakte dit bord vakkundig, met illustrator was het een sinecure om het niet meer bestaande merk boule nationale om te toveren tot staminee den boulevard. Er hangt nu een duidelijk bord aan de gevel: rookvrij café staminee den boulevard. Een verbodsbord hoeft niet meer. De aandachtige stamgast merkt het onmiddellijk; een rookvrije kroeg in Kortrijk ?! Voor alle duidelijkheid staat het rooktafeltje onder het gevelpaneel…

Verleid Bob en spring op je fiets…

dsc_6995

Foto: beeldig

One thought on “Sinterklaas schenkt grote pak sigaretten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s