Vintage Boulevard

Een tip van de pers:  druk even op toets F11, er verschijnt een pagina zonder irritante icoontjes in balken, die je alleen maar afleiden bij het lezen van de boulevard pers. Laat nu maar je muis los en gebruik de pijltjes om te scrollen en zo het artikel op een ontspannen manier te lezen. Voilà, ik durf wedden dat je nu al heel wat rustiger aan je scherm zit…

hotel-porto-barke2

Foto : Vintage bar in Porto ( Beeldig )

Volgens de laatste peilingen van onze observators wordt de rookvrije  boulevard in Kortrijk  een belangrijk trefpunt voor jongeren die een ” vintage ”  bar willen bezoeken. Meer en meer jongeren frequenteren de staminee. De meeste stamgasten kunnen bijna onze kinderen zijn. Zijn José en Tine stillaan een bezienswaardigheid uit de vorige eeuw aan het worden? De gemiddelde leeftijd van de meeste bezoekers van den boulevard worden door onze observators geschat van minimum 20 tot max 36… het mag soms iets meer zijn, voor ons blijven ze jong ( sic!) . Na het bekend maken van een account op facebook en kersverse groep: ” de formidabele stamgasten van den boulevard ” zijn de uitnodigingen om er bij te horen gestaag aan het groeien. Hoe een bruine rookvrije kroeg zich opvallend profileert in het netwerk wereldje. Raymond Leblanc kon Hergé overtuigen om een tijdschrift op te richten voor lezers van 7 tot 77 jaar.  José creërde ongeveer 40 jaar geleden  een staminee voor stamgenoten van 7 tot 77 + … wat eigenlijk nog altijd den Boulevard typeert als een uniek concept in het kroegwereldje.  Den Boulevard beantwoordt echter niet aan de definitie van een volkscafé. De uitgebreide bier- en wijnkaart hoort niet thuis in dit laatste circuit. Een vogelpik of kaartersclub hebben wij ook niet. We liggen ook niet zo vanzelfsprekend gelegen. Ons vroeger hoekcafé ( het bierhuis op de veemarkt, VB, bij José, enz… ) had daarentegen iets meer ingrediënten om aan het imago van een volkscafé te beantwoorden.

Daarom beste lezer van de boulevard pers, wees gerust, zelfs onder de 20 of boven de 36, je blijft welkom. Ook zonder fan van facebook, fun en gezelligheid aan de comptoir of in de ” zaal ” van de kleine bruine kroeg. Weliswaar rookloos, maar niettemin zijn eigen identiteit bewaard. De goedgevulde muziekkast met cd’s en vinyl van tientallen jaren cafégeschiedenis kan elk oor strelen. Een kaarslicht en uitgebreide bier- en wijnkaart zorgt voor (te) veel keuze…

Spring op je fiets of verleid BOB, het suggestiebier van ’t vat  ligt te wachten in de kelder. Het volle Bush de Noël druppelt zijn laatste gerstenat door de kraan. Op is op. Straks loopt Lupulus zoetjes door de leiding. De winkels in Kortrijk gaan er de komende vier zondagen voor, de gluhwein en de warme wafels in de straten zorgen voor de sfeer. En om je voeten te verwarmen kom dan naar den boulevard. Facebook wacht wel tot je thuis bent…

One thought on “Vintage Boulevard”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s