Vallende ster boven de kuil van Kortrijk

kortrijk-toren-liftkoker-werken-k-december-08-2-of-11
Fotografie: Beeldig
Het is donderdagavond. Den Boulevard is gesloten.  Het klust in de staminee. Stoelen en tafels worden verzet  om uitgestelde kaders en lichtjes op te hangen. We willen den Boulevard nOg gezelliger maken want zondag is het voor de tweede maal winkelkijkjesdag in ’t stad.  Openstaande deuren van verwarmde boetieks lokken je naar binnen. 
Suikergeur en kreunende torenkranen zorgen dit jaar voor een surrealistisch sfeertje. Nergens in Vlaanderen kan je genieten van zoveel moois. Honderden fotografen, werftoeristen en koopjeslustigen frequenteren onze werkende stad. Een circusvertoning boven de kuil van k verrast de wandelende winkelkijker met een acrobatisch nummertje bengelende sterren. Een kleine spanning maakt zich meester van de voorbijgangers als ze merken dat een plotse wind de wiegende armen van een torenkraan een ster naar de andere kant van de piste zwaait. Cirque du soleil kan hier zijn volgend stuk komen voorbereiden!
Kortrijk zou te klein zijn voor de honderden bezoekers !
Ondertussen roept  kleine k luidkeels uit de kuil naar de angstige doch enigszins fiere Kortrijkzaan:
    ”   Wacht maar tot iK groot ben !!!  “
Wordt vervolgd…..

One thought on “Vallende ster boven de kuil van Kortrijk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s