ta(K)sibon ?

avond-taxi-cheque

 

Den Boulevard is al een tijdje bezig met brainstormen aan de comptoir om een goedkoop taxigebruik in Kortrijk mogelijk te maken voor elke inwoner die zich graag beweegt in het bruisend uitgangsleven van de stad. Je auto kunnen thuislaten heeft niks dan voordelen. Geen Bob, geen parking zoeken, milieuvriendelijk door het autodelen concept, verkeersveiligheid enz…

Op facebook is een groep gesticht: de formidabele avond-taxi-cheque. Deze groep is aan het groeien en heeft al heel wat enthousiaste leden. Op 22 januari 09  is er een infomeeting in de stad  ivm de verkeersveiligheid en de mobiliteit in Kortrijk.

Dit is nog een voorstel van den Boulevard:

De  “ta(K)sibon” ter waarde van bijvoorbeeld 50 km , elke km kost €  … De kaart wordt “gepind” (automaatje in de wagen, moet technologisch mogelijk zijn?) … Einde rit verschijnt het aantal verbruikte km’ers…

Wie sponsert dit uniek systeem, hoor ik je al fronsen? Dat zal afhangen van de stad, horecafederatie, culturele centra’s, taxibedrijven, enz….

De ta(K)sibon zou geldig zijn tussen 19u en 05 uur…. De bon wordt gebruikt per persoon, zodat elke passagier zijn deel betaalt… De ta(K)sibon zou eventueel online kunnen besteld worden op de nieuwste site van Kortrijk !

Wie heeft nog andere voorstellen om op tafel te gooien tijdens de Infomeeting over mobiliteit en verkeersveiligheid op 22 januari in Kortrijk?

2 gedachten over “ta(K)sibon ?”

  1. Dit is een prachtig voorstel! Doorzetten is nu de boodschap. Je moet erover gaan praten met het schepencollege, want zij zijn bevoegd. Ik ben blij dat de taxisector zelf mee wil werken.
    Als we kunnen helpen, roep maar.
    Bart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s