Primeur van ’t vat: hop flower power

Hop tappen-1

Enkele weetjes over deze uitzonderlijke godendrank;

H.O.P. FLOWER POWER, is een speciaalbier omdat er werd gebrouwern met verse ongedroogde hoppebellen. Dergelijke bieren worden feitelijk gecreëerd als ode aan de oogst. Onder verse hop wordt begrepen, hoppebellen die ongedroogd en onbehandeld binnen de 24 uur na de pluk aan de kookketel worden toegevoegd. Deze techniek werd en wordt beperkt toegepast in het buitenland, vooral de Verenigde Staten, waar dergelijke bieren ” fresh hop beer “, ” wet hop beer ” , ” harvest ale ” of  “Lupulin Nouveau” worden genoemd.

De H.O.P. FLOWER POWER heeft als basis de receptuur van een nieuw bier dat Brouwerij De Ranke vanaf volgend jaar in hun vast gamma wil opnemen, de Saison de Dottignies,  en werd gebrouwen op 4 september 2009. Alle hop is afkomstig van hoppeboer Luc Lagache uit Waasten ( Warneton ) , de huisleverancier van Brouwerij De Ranke.

De H.O.P. FLOWER POWER bevat zowat 6% ABV met een behoorlijk hoppig maar niet echt expliciet aroma. De smaak is echter wel uitgesproken hoppig, waarbij het bitter direct de ganse mond inpalmt en erg lang uitvloeit. Prachtig bier, dat goed tot zijn recht komt bij bepaalde gerechten en kazen.

De persvoorstelling van dit eenmalige bier gaat door op dinsdag 17 november 2009 om 19u30 bij drankenhander Bacelle te Wevelgem.

( tekst overgenomen uit een persoonlijke mail aan staminee den boulevard )

Voor de formidabele stamgasten wordt dit bier vakkundig getapt door de waard van den Boulevard te Kortrijk. Met deze primeur willen wij u laten proeven van een uniek en nog ongekend bier in Belgïe.

hop flower etiket-blv pers-2

Op fles ( 75 cl )

hop getapt-blv pers-1

Getapt…

 

(fotografie: tine lemaitre)

One thought on “Primeur van ’t vat: hop flower power”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s