De beste definitie van een café

Voor onze formidabele stamgasten gaan we graag graven in de kelders van onze brusselse brouwers. De zennebrouwerij aka brasserie de la Senne, zorgt altijd voor verhalen achter hun gerstenatten. Het begint al bij het openen van het prachtig flesje met kunstig etiket, getekend door Jean Govaerts , huis illustrator van de brasserie.

Staminee Boulevard uit Kortrijk is waarschijnlijk een van de verst gelegen café’s buiten Brussel, die af en toe een zennebier op hun bezoekerstap verwelkomt.

Omdat de zennebrouwers een café filosofie hanteren die ons hart streelt:

”  Cafés vormen een fundamenteel onderdeel van het leven en bieden aan ieder een waaier van sociale functies. Het is in het café dat mensen elkaar ontmoeten, elkaar liefhebben, elkaar troosten,… Het is de plaats waar gefeest wordt en waar de wereld verbeterd wordt. Een café, dat is een ‘cosy’ microwereld, een onvervangbare plek van uitwisseling. Wij hebben absoluut niets tegen mensen die graag thuis een pintje drinken, maar wij vinden een regelmatig cafébezoek in deze tijden onontbeerlijk. Wij komen u daar graag een keer tegen rond – uiteraard – een lekker pintje ! ” ( uit hun site )

We laten onze nieuwe telg van de tap nog even rusten in de kelders van de staminee boulevard. Het Zennebier krijgt als tapbuur een zwoele donkere stout van  De Ranke   De Guldenberg van De Ranke mag nog wat blijven plakken op de bezoekerstap. Formidabele stamgasten weten wat lekker is, maar wij vrezen dat de keuze moeilijk wordt. Want geef toe, een Zenne en twee van De Ranke… Dat wordt degustatie aan de toog tot in de vroege uurtjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s