Een bocht in de wereld van het bier

chocolatespecialporter
Chocolate Special Porter van de TAP

Omdat onze bezoekerstap, naast twee kleppers als Tank 7 en ‘Rodenbach Caractère Rouge’,  ook een ‘Porter’ (!) van brouwerij De Koninck laat lopen, willen wij jullie toch niet in de kou laten staan door karig om te springen met informatie over het experimenteel concept van de stadsbrouwerij uit Antwerpen. Hun huisbrouwer Sven, slaagt er blijkbaar in om totaal diverse stijlen, smaken en kleuren om te toveren tot speciale godendranken. Wie had verwacht dat Brouwerij De Koninck, onder de vleugels van Moortgat, een kleine bocht zou nemen in het commerciële bierwereldje van de toegankelijke smaak ?  We bekijken het met argusogen, maar konden onze nieuwsgierigheid niet wegstoppen. Op aanraden van enkele bierfanaten kozen wij er voor om het zesde testbrouwsel ‘ Chocolate Special Porter ‘ op het ‘Bier op Bezoek’ bord te noteren.

José glas
De keuze van de Kastelein

Op instagram  worden verschillende # gebruikt om hun testbrouwsels lineair te  promoten. Maar ik geloof dat wij het eerste café zijn die de 6 tapt. Want #TSTBRW06 heb ik nog nergens kunnen bespeuren op social media, zelfs niet op rate beer… (?)

Staminee Boulevard staat in het rijtje van slechts enkele café’s , die nu al TSTBRW06 aka testbrouwsel nr 6 , de Chocolate Special Porter in zijn kelder mocht laten rollen. Wij stellen het ook op prijs als je laat weten hoe je smaakpapillen op dit bijna gitzwarte gerstenat reageren.

Vandaag konden twee formidabele stamgasten perfect de aroma’s van de ‘Chocolate special Porter’ beschrijven. Samen met wat randinformatie van onze biersteker “ Geers “ uit Oostakker, probeer ik in enkele woorden hun en onze smaakimpressie onder woorden te brengen:

‘In dit brouwsel zorgen Chocolade husks en nibs voor een mooi gebalanceerde, bitterzoete ondertoon. Deze wordt van bij de eerste slok opgelicht door een uitgesproken muntaroma dat heerlijk lang blijft nazinderen. Het start vanaf de sensatie in de neus’

‘De smaak van drop eindigt met een orgelpunt en laat je niet direct los. Voor sommigen zal dit orgelpunt een minpunt zijn, voor anderen een pluspunt.’

‘En de naam van het brouwsel? Die is naar goede gewoonte bij De Koninck een leuke knipoog die tegelijkertijd ook gewoon zegt waar het op staat. De deelnemende klanten hebben met de vertegenwoordigers het volgend afgesproken : ‘ CHOCOLATE SPECIAL PORTER‘
Alcohol 7,1% volume.

Spring op je fiets en kom vlug eens proeven van deze unieke Porter. Beperkte voorraad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s